”Direktørens vanvittige regler er her jo stadig, selvom han er stoppet!”
Sådan sagde en udviklingskonsulent i frustration, da hun opdagede, at den fratrådte direktørs ulogiske regler stadig var en del af kulturen. Hans standardreplikker var: ”nu skal der ikke gå sandkasse i den” og ”I skal ikke spilde ledernes tid.”
Udviklingsteamet havde udviklet et koncept, som skulle implementeres, og ideen om en pilot for en mindre gruppe ledere poppede op. De ønskede at få feedback fra brugerne og sikre et brugbart koncept inden udrulning. Men direktørens holdning var blevet en del af kulturen, og gruppen havde stoppet med at udfordre ham og rettet ind på trods af, at den var kontraintuitiv for teamet.
Indtil en dag udviklingskonsulenten sagde ”XXX vanvittige regler er her jo stadig, selvom han er stoppet. Det skal han sgu ikke bestemme mere.”
Teamet valgte at få hjælp til at definere, hvilken ”bane de vil spille på”, når de udvikler koncepter.
Her er nogle af de spørgsmål, som teamet arbejdede med:
🟢Hvad er det for en bane, som vi spiller på i dag? Hvorfor er det vigtigt?
🟢Hvad ved vi? Hvad tror vi, vi ved?
🟢Kender vi grænsen? Udfordrer vi grænsen?
🟢Hvis vi var nye medarbejdere, hvad ville vi så undre os over?
Vores antagelser bidrager til at give os en ”bane at spille på”, hvilket er nødvendigt, da vi ikke kan tænke over hvert skridt, vi tager. Men over tid kan banen blive for lille, skæv eller ulogisk.
Når vi sammen undersøger vores antagelser, opnår vi en fælles forståelse og et sprog for den ”bane vi spiller på”, og ikke mindst mulighed for at redefinere ”banen”.
Vi ønsker alle at blive optaget i flokken, og denne video tydeliggør, hvorfor ulogiske regler kan leve i kulturen:
https://lnkd.in/dHxhvaUe
Ønsker du også at undersøge jeres antagelser eller på anden måde få sparring omkring jeres måde at arbejde på, så skriv til mig.
#supervision #gruppesupervision #antagelser #trivsel #ledelse #relationskompetence #mentalisering #dialog #hverdagen #Blikforsamspillet #lederudvikling #kompetenceudvikling #selvindsigt #relationelledelse #forandringsledelse #psykologisktryghed #samhørighed.