Mor, jeg kan ikke håndtere dit pædagog snak, når jeg har tømmermænd

”Mor, jeg kan ikke håndtere dit pædagog snak, når jeg har tømmermænd!”

… var en tydelig afvisning og opmærksomhed om dårlig timing fra min 19-årige datter.

”Modtaget – vi tager den senere”, svarede jeg. Og det gjorde vi.

Samspillet bruger jeg som inspiration på workshops om feedback, for at understrege budskabet om at rette timing er alfa og omega, når vi giver hinanden feedback.

Dit budskab kan være nok så velment, men hvis
🟢 modtageren (f.eks. en datter) ikke er i en tilstand, hvor hun kan modtage det (f.eks. hvis hun er træt og tung i hovedet), og
🟢 afsender (f.eks. en mor) ikke er i en tilstand, hvor hun er i balance, venlig og konstruktiv (f.eks. hvis hun er urolig og irriteret)

…så er det sandsynligt, at dialogen skaber irritation, antipati og slider på relationen.

Vores evne til at hæmme vores impulser og rumme den anden person og egentlig også os selv, når vi er i vores følelsers vold – er utrolig svært, og har betydning for vores indsigter og mulighed for at justere vores fremtidig adfærd.

Samspil fra hverdagen og citater fra betydningsfulde tænkere kombinerer jeg flittigt på mine workshops.

🙏 Jeg er fan af dette citat af Viktor Frankl, østrigsk neurolog, psykolog og forfatter:

”Mellem stimulus og respons er der et mellemrum. I det mellemrum ligger vores evne til at vælge vores respons. I vores respons ligger vores vækst og vores frihed.”

Når dine følelser tager magten, så træk vejret – husk udånding først – så har du sandsynligvis hurtigt kontakt til dine frontallapper – igen.

PS: Og nej, det råd, jeg giver her, følger jeg tydeligvis ikke altid selv.

PPS: Og ja, opslaget er også reklame. Hvis du og dine kolleger trænger til at få genopfrisket, hvordan I giver og modtager feedback, så kontakt mig.

#feedback #mentalisering #mentaliseringssvigt #relationer #blikforsamspillet #kompetenceudvikling #ledersparring #ledelse #autopilot #hjernen #relationskompetence #trivsel #fagligudvikling #feedbackkultur #hverdagen